در این مقاله پیرامون بازار فروش خرما بحث نموده ایم. ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان است که سهم بسزایی در تولید و صادرات خرما در سطح بین المللی دارد.
کیفیت و تنوع این محصول در ایران بینظیر است، به همین دلیل اکثر کشورهای بزرگ مانند روسیه، مالزی، اندونزی، هند و چین خرمای ایرانی را خریداری میکنند. خرما در ایران بهترین بازار را برای صادرات و سرمایه گذاری دارد. با ما همراه شوید تا بیشتر در مورد بازار فروش این محصول بدانید.
بازار فروش خرما در ایران
ایران حدود ۲۴۰ هزار هکتار زمین زیر کشت خرما دارد. جز سه کشور اول تولید کننده این محصول در جهان به شمار میرود. تولید سالانه خرما در ایران به بیش از یک میلیون تن میرسد. حدود ۳۰۰۰ گونه خرما در جهان شناسایی شده است که از بین این تعداد، ۴۰۰ گونه آن در ایران وجود دارد. به طور کلی استانهای خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و کرمان بیشترین سهم تولید خرما را در کشور دارند.
زمان برداشت خرما در شهرهای مختلف با توجه به شرایط زودرس و دیررس بودن خرما از تیرماه تا اوایل پاییز متغیر است. بازار فروش خرما در فصل برداشت به اوج خود میرسد. خرما در فصول دیگر سال اغلب در انبارها و سردخانهها نگهداری میشود. در فصل فروش و خرید خرما عواملی که بر شرایط بازار و قیمت این محصول تاثیر میگذارد، عبارتند از:
- میزان صادرات
- عرضه و تقاضا
- ایام خاص (ماه رمضان، عید نوروز)
- سیاستهای دولت برای تنظیم بازار
- شرایط اقتصادی کشور
- نوسان ارز
ارزش بازار جهانی خرما
صادرات خرما یکی از سودآورترین فعالیتها در ایران محسوب میشود که کمک زیادی به اقتصاد کشور کرده است. در سالهای اخیر بازار جهانی خرما رونق زیادی داشته و تولیدکنندگان خرما با استفاده از بستهبندی مناسب و بهکارگیری اصول و قوانین بازاریابی توانستهاند به این صنعت رونق ببخشند. استفاده گسترده خرما در صنایع غذایی باعث افزایش میزان صادرات این محصول شده است.
ارزش کل بازار صادرات خرمای ایران (بر اساس گزارشهای سال ۱۴۰۱ ) به حدود ۶۰ میلیون دلار رسیده است. بیشترین حجم صادرات خرمای ایرانی، به هندوستان است. این کشور هر ساله بیش از ۵۰۰۰ تن خرما را خریداری میکند. رتبه دوم که کمی با هند فاصله دارد متعلق به ترکیه است. با حدود ۵ هزار تن خرید در سال جزء خریدارن مهم خرمای ما به حساب میآید. پس از آنها به ترتیب کشورهای عراق، امارات و پاکستان قرار دارند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک ایران، هر تن خرمای ایران در بازارهای جهانی بسته به کیفیت و نوع بستهبندی بین ۸۰۰ تا ۴۵۰۰ دلار ارزش دارد که رقم نسبتا قابل توجهی است. در سال ۱۴۰۱ (براساس گزارش OEC) پیشبینی میشود ارزش کل میزان صادرات خرمای ایران تا پایان سال به حدود ۲۰۰ میلیون دلار برسد که در مقایسه با سایر محصولات غذایی ایران رقم بسیار بزرگی است. این آمار و ارقام نشان دهندهی ارزش بالای بازارجهانی خرما میباشد.
بازار فروش پودر هسته خرما
هسته خرما در سالهای اخیر خواهان بسیاری پیدا کرده است. تا چند سال پیش هسته خرما دور ریختنی محسوب میشد، اما امروزه محققین با تحقیقات گسترده به خواص هسته خرما و کاربردهای آن پی بردند. بدین شکل این محصول به بازار فروش خرما راه یافت.
خواص پودر هسته خرما:
- درمان ریزش و ترمیم مو
- کنترل قند خون
- کاهش فشار خون و چربی
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود هضم غذا
- جلوگیری از سنگ کلیه و بیماری کبدی
دمنوش خرما یکی از نوشیدنی های محبوبیست که از پودر هسته خرما تهیه میشود. صادرات پودر هسته خرما ضمن فرهنگسازی مصرف غذای سالم، ارزهای ارزشمندی را وارد کشور میکند. از این محصول برای تهیه خوراک دام هم استفاده میشود. پودر هسته خرما برای پرورش شتر به کشورهای حوزه خلیج فارس مانند بحرین، امارات و کویت نیز صادر میگردد.
ما در اینجا سعی داشتیم، ارزشهای بازار فروش خرما را بیان کنیم تا شما بتوانید با استفاده از این اطلاعات از پتانسیلی که در این بازار وجود دارد، بهره کامل را ببرید. برای ورود به عرصه تجارت خرما و بهره مندی از سود این حوزه، می بایست دانش فعالان اقتصادی نسبت به بازارهای هدف و نیاز مشتریان بیشتر گردد. کارشناسان فروش مُرسا دِیت در این مسیر پاسخگوی نیاز شما خواهند بود.
سلام ، دیدگاه شما در خصوص راه اندازی کارخانه تولید مشتقات خرما چیست آیا ارزش سرمایه گذاری دارد ؟
سلام جناب صادق زاده. خواص و فواید مصرف مشتقات خرما که ثابت شده هست بنابراین سرمایه گذاری در این بخش میتواند سود به همراه داشته باشد. اما…
به شرط کیفیت و به کار بردن مواد اولیه مرغوب و حذف روغنها و شکرهای مضر در تولید محصول.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.