صادرات فراورده های خرما مثل حبه خرما، قند خرما، شیره خرما، چیپس خرما و خرمای شکلاتی از این مرکز به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان انجام شده است. برای آشنایی بیشتر با محصولات خرمایی و نحوه صادرات آن، با ما همراه شوید.
کشور عراق یکی از متقاضیان محصولات کشاورزی ایران است. فرصتی مناسب برای تجار و فعالین اقتصادی در معرفی و فروش محصولات در این کشور فراهم شده است که باید آن را غنیمت شمرد.
صادرات فرآورده های خرمایی
با توجه به خواص بسیار میوه خرما، علاوه بر مصرف مستقیم آن؛ فرآورده های بر پایه خرما نیز طرفداران بسیاری دارد. اینکه بتوان از یک میوه، محصولات جانبی با در نظر گرفتن نیاز و ذائقه مشتریان تولید کرد، امری ضروری است. این مجموعه طی سالهای فعالیت تجاری خود به سبب دریافت تقاضای خرید از مشتریان مختلف در سراسر ایران و کشورهای همسایه، امکان فروش انواع فرآورده های خرما را فراهم کرده است.
فراورده های خرمایی پرطرفدار و طبیعی عبارتند از:
- آرد هسته خرما
- دمنوش هسته خرما
- حبه قند خرمایی
- خرمای قطعه شده (چیپس)
- نان خرمایی
- خرمای مغزدار
- شکلات خرمایی
تولید هر محصولی از میوه و هسته خرما به عنوان یک فرآورده در نظر گرفته می شود. هرچقدر در تهیه آن، از مواد افزودنی کمتری استفاده شود؛ محصول طبیعی تر خواهد بود. هر یک از این محصولات به صورت کاملا بهداشتی و سالم تولید می شوند. تهیه این فراورده ها بروز و مطابق سفارش انجام شده و کاملا تازه هستند.
خواص دارویی و درمانی این تولیدات خرمایی وصف ناپذیر است. برای مثال دمنوش هسته خرما برای مشکلات کلیوی و کنترل قندخون تست شده است. اکثر مشتریان از اثرگذاری مصرف این محصول رضایت داشته اند.
۰ تا ۱۰۰ صادرات خرما از ایران
با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور ایران، محصولات کشاورزی زیادی به کشورهای دیگر ارسال شده است. آمارهای گمرک حاکی از اختصاص ۱۰ درصدی تولیدات باغی به میوه خرماست. بیش از نود و هفت درصد از خرمای کشور مربوط به مناطق جنوبی مثل استان های کرمان، بلوچستان، خوزستان و بوشهر است.
نظر به اینکه ایران یکی از قطب های تولیدکننده خرما در جهان به شمار می رود و دارای رتبه دوم تولید بعد از کشور مصر است؛ توجه به صادرات این محصول و رونق بازار خرما امری مهم تلقی می شود. چرا که از نظر صادرات خرما در جهان، کشور ما رتبه چهارم را دارد و این یعنی قصور در بسته بندی و معرفی این میوه در بازارهای جهانی!
طی بررسی های مرکز آمار ایران، مصرف خرما در داخل کشور طی سالهای گذشته رو به کاهش است. از آنجایی که تامین خرما برای مصرف خانوارها امری آسان است و نیاز به واردات ندارد، پرداختن به صادرات و ارزآوری این محصول باید مورد توجه قرار گیرد. ضمن اینکه قسمت عمده خرماي توليد شده در صنايع تبديلي از قبيل شيره خرما، كيک، كلوچه خرمایی مصرف ميشود. پس سرمايه گذاری در صنايع تبديلی خرما علاوه بر اشتغال زایی در کشور، سبب افزایش صادرات خرما نیز خواهد شد. در جدول فوق آمار صادرات خرما در سال ۱۴۰۰ برحسب ارزش دلاری بیان شده است.
کشورهای هدف صادرات خرما کدام اند؟
با توجه به تنوع محصولات بر پایه خرما، می توان سهم گسترده ای از بازار سایر کشورها را به آن اختصاص داد. در بسیاری از کشورهای اروپایی، افریقایی و حتی امریکایی به دلیل نبود شرایط مناسب برای رشد نخلستان، واردات خرما امری الزامی می باشد. همچنین به دلیل شرایط نگهداری و ماندگاری محصول در مکان با دمای محیط، استفاده از فراورده های خرمایی خشک مثل پودر خرما مناسب تر است.
تولیدکنندگان ایرانی از دیرباز به صورت سنتی سعی در تولید محصولات خرمایی داشته اند و در این امر موفق بوده اند. امروزه با پیشرفت صنایع تبدیلی و راه اندازی کارگاه ها و کارخانه های صنعتی، تولید این فراورده ها بیشتر و راحتتر شده است. بنابراین از نظر تامین فرآورده خرما، مشکلی وجود نخواهد داشت. مرحله بعدی، معرفی و فروش این محصولات به بازارهای بین المللی و در عین حال رقابت با برندها و تولیدکنندگان خارجی است.
صادرات خرما به عراق
مجموعه ما که یکی از مراکز معتبر معرفی و فروش محصولات خرمایی به شمار می رود؛ تا بحال درخواست هایی از کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، امارات و ارمنستان داشته است. بسیاری از فرآورده های خرمایی از جمله خرمای شکلاتی، حبه خرما و شیره خرما به این بازارها صادر شده است.
همانطور که اشاره شد، کشور عراق یکی از خریداران خرما و محصولات آن از ایران است. این کشور به دلیل هم مرز بودن و روابطی که با ایران دارد، اکثر محصولات و کالاها را براحتی از ایران وارد می کند. نکته مهم در صادرات به کشور عراق در نظر داشتن ممنوعیت واردات برخی از محصولات جانبی خرما به این کشور است. در سالهای اخیر گمرک عراق ورود شیره خرما را ممنوع اعلام کرده است. اما محصولاتی مانند خرمای زاهدی، خرما سایر و مضافتی، خرما حبه ای و شکلاتی به بازار عراق ارسال می شود. برای انجام صادرات به این کشور، توجه به موارد زیر ضروری است:
- داشتن کارت بازرگانی
- داشتن ترخیص کار مطمئن و کاربلد
- اطلاع از تعرفه تشریفات گمرکی
چنانچه قصد ورود به بازار صادرات فراورده های خرما و یا تقاضایی برای خرید این محصولات دارید، می توانید با ما در ارتباط باشید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.